Braškės apsaugo skrandį nuo neigiamo alkoholio poveikio

Eksperimento su žiurkėmis metu, tyrėjai nustatė, kad braškės sumažina alkoholio daromą žalą skrandžio gleivinės membranai. Mokslininkai laboratorinėms žiurkėms sugirdė etilo alkoholio ir nustatė, kad tos žiurkės, kurios anksčiau buvo gavusios braškių ekstrakto, patyrė mažiau žalos. Tyrėjai teigia, kad braškės ne tik saugo skrandį jose esančiais antioksidantais, tačiau jos taip pat aktyvuoja žmogaus kūne esančius fermentus, […]

Dėl besaikio alkoholio vartojimo gali išsivystyti plaučių vėžys

Besaikis alkoholio vartojimas padidina riziką susirgti plaučių vėžiu, tuo tarpu didesnis kūno masės indeksas ir didesnis juodosios arbatos bei vaisių vartojimas yra siejamas su mažesne šios mirtinos ligos rizika. Didelis alkoholio vartojimas sukelia begalę žalingų efektų, pavyzdžiui širdies ritmo sutrikimus bei padidėjusią plaučių vėžio tikimybę. Tyrimo metu buvo ištirta daugiau nei 120 tūkstančių žmonių. Buvo […]