Miegas sustiprina nemalonius emocinius prisiminimus

Masačiusetso Amherst universiteto miego tyrėjai, teigia, kad pamačius nemalonų vaizdą arba patyrus traumą žmogaus emocinė reakcija ženkliai sumažėja jeigu žmogus po įvykio vengia miego, ir, kad miegas stipriai „saugo“ negatyvią emocinę reakciją. Jeigu nemalonus įvykis atmintyje atkuriamas iš naujo, jis bus toks pat nemalonus tiems, kurie po to miegojo. Amherst universiteto neuromokslininkė Rebecca Spencer, Bengi […]

Maisto gaminimo metu didėja jo kaloringumas

Harvardo tyrėjų atliktas tyrimas parodė, kad apdorota mėsa suteikia daugiau energijos, nei žalia mėsa. Tai leidžia daryti prielaidą, kad žmonės yra biologiškai prisitaikę prie maisto gaminimo teikiamų privalumų ir kad maisto gaminimas vaidino vieną iš svarbiausių vaidmenų žmogaus evoliucijos procese. Nors ankstesnių tyrimų metu buvo nustatyta, kas vyksta maisto gaminimo proceso metu, nei vienas tyrimas […]