Nuo depresijos iki lėtinio smegenų uždegimo

2011-07-08

Kalifornijos universiteto mokslininkai paskelbė naują teoriją: sekinanti psichinės būklė kilusi iš mechanizmų naudotų kūnui

kovoti su fizinėmis traumomis (skausmu, audinių atstatymu ir reabilitacija)arba kitaip: neurobilioginiai atstatomieji procesai.

“Skirtingai nei kita biologinė depresijos teorija, mes pradėjome su šiek tiek kitokiu klausimu,” – sako Karen Wager-Smith, mokslininkė – doktorantė. “Kitos teorijos klausdavo: ‘Kas blogai depresijoje?’ Mes žengėme žingsnelį atgal ir paklausėme kitaip: ‘ Kokia essay custom essayscustom.co.uk/ yra tikroji biologinė funkcija depresijos atsako?’ – Kai mes sudarėme teorinį biologinio depresijos funkcionavimo modelį, tai padėjo suprasti daugybę skirtumų tarp depresijos kankinamų ir ne subjektų.

Pagal naują teoriją, stiprus stresas ir neigiami gyvenimo įvykiai, kaip darbo, šeimos nario praradimas, sukelia neurobiologinius procesus, kurie fiziškai pakeičia smegenis. Neuronai pakeičia formą ir jungtis. Kai kurie žūva, tačiau kiti atsiranda ir persigrupuoja pagal smegenų poreikius. Ši neuronų rekonstrukcija veikia kaip pagrindinis žaizdų gijimo mechanizmas, kuris gali būti skausmingas ar net luošinantis, net kai jis vyksta tinkama linkme.

“Tai yra būtina ir normalu, kad asmuo galėtų prisitaikyti, pakeisti elgesį ir kovoti su pasikeitusiomis sąlygomis,” – Athina Markou, psichiatrijos profesorius. – “Tikros problemos įvyksta tik kai šie restruktūrizavimo procesai pereina į išsekimą, toliau nei reikalinga ir ilgesnį laiką nei reikia. Depresija essayscustom.co.uk/ tampa patologine.”

Teorija papildoma kitų mokslininkų atradimais, neurobiologiniais fizinio ir emocinio skausmo substratais. Tiesiog, kai kūno taisymo fizinių traumų mechanizmas gali sukelti lėtinį skausmą ir uždegimą, taip pat gali sukelti psichologinę traumą, dėl kurios išsivysto lėtinė depresija.

1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (No Ratings Yet)
Loading...