Afrikoje mobiliųjų komunikacijų rinka auga sparčiausiai

2011-11-09

Afrika tapo sparčiausiai augančia mobiliųjų telefonų rinka. Mobiliojo ryšio plėtra pasiekė 649 milijonus sujungimų. Sujungimų skaičiumi Afriką lenkia tik Azija.

GSMA (Groupe Speciale Mobile Association) teigimu, Afrika yra greičiausiai auganti mobiliojo ryšio rinka. Per pastaruosius penkerius metus mobiliojo ryšio vartotojų skaičius kasmet augo 20 %. Tikimasi, kad kitų metų pabaigoje vartotojų skaičius sieks 738 milijonus.

GSMA kreipėsi į Afrikos valstybių vyriausybes su prašymu įrengti daugiau mobiliojo ryšio bokštų bei įpareigoti paslaugų tiekėjus sumažinti mobilaus ryšio kainą. Taip tikimasi dar labiau paskatinti mobiliojo ryšio plėtrą.

Afrikoje mobiliųjų komunikacijų tinklas yra sukurtas palengvinti sveikatos centrų atokiuose kaimeliuose darbą. Mobiliu ryšiu gydytojai gali konsultuotis su didžiųjų miestų ligoninėmis. Mobilusis ryšys taip pat yra naudojamas gyvūnų laukinio gyvenimo tyrimams. Taip pat afrikiečiai mobiliuosius telefonus naudoja tarptautiniams mokėjimams atlikti.

GSMA pažymi, kad spartus augimas matomas tik balso paslaugų rinkoje. Duomenų perdavimo rinkoje šis augimas išlieka stabilus.

1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (No Ratings Yet)
Loading...