Smegenys skaičius gali išversti į žodžius sms tekste

2011-09-30

Ar žinote, ką reiškia skaičiai 5683 ir 3327? Naujausių tyrimų duomenimis, jei jūs esate asmuo be perstojo siunčiantis sms žinutes, jūsų smegenys puikiai žino, ką reiškia šie skaičiai ir savaime leidžia geriau suvokti šiuos skaičius atitinkančius žodžius.

Nustatyta, kad nuolatinis žinučių rašymas tiesiogiai veikia motorines funkcijas. Tyrimo metu buvo atlikti keli skirtingi bandymai. Eksperimento dalyviams buvo išdalinti telefonai, nuo kurių klaviatūros buvo pašalintos raidės.

Pirmojo eksperimento metu žmonės buvo padalinti į dvi grupes. Pirmoji grupė numerį rinko kompiuterio ekrane, o antroji – telefone. Po numerio surinkimo jiems buvo pateiktas žodis. Tie, kurie skaičius rinko telefonu, sugebėjo greičiau nustatyti, ar žodis atitinka jų rinktus skaičius, ar ne – galimi žodžiai buvo automatiškai sudeliojami smegenyse.

Antrojo eksperimento metu daugiau dėmesio buvo skiriama emocinei žodžių pusei.

Nustatyta, kad skaičius, reiškiančius malonius žodžius, rinkti buvo daug maloniau nei neurtalias ar neigiamas reikšmes turinčius skaičius.

Paskutinysis eksperimentas atsižvelgė į kompanijų telefono numerius, pavyzdžiui, automobilių nuomos kompanijos numeris 800-RENT-CAR. Nors dalyviams ir nebuvo duota konkrečių skaičių, jie be vargo surinko kompanijos telefono numerį.

Šis tyrimas parodo, kaip mūsų smegenys automatiškai atranda sąsajas tarp skaičių kombinacijų ir galimų žodžių.

1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (No Ratings Yet)
Loading...