Daugelis „Facebook“ vartotojų neįvertina privatumo grėsmių

2012-05-08

Buvo atliktas tyrimas ir padarytos išvados, kad daugelis populiariausio socialinio tinklapio „Facebook“ vartotojų nežino ir nesiima jokių atsargumo priemonių savo privatumo saugumui užtikrinti.

Buvo išsiaiškinta, jog beveik 13 milijonų Jungtinių Amerikos Valstijų „Facebook“ vartotojų nesinaudoja arba nežino apie privatumo nustatymus šiame tinklapyje. Apytikriai 4,8 milijono JAV gyventojų publikavo, kur ir kurią dieną planuoja važiuoti atostogauti, o tai galimas įspėjimas vagims.

Be to, 4,7 milijono JAV gyventojų „Facebook“ tinklapyje spaudė „patinka“ mygtuką (angl. „like“) apie sveikatos būklę ar atliktus gydymus, o tai informacija, kurią gali panaudoti draudimo atstovai prieš jus patį. Pranešime taip pat teigiama, jog apytiksliai 7 milijonai „Facebook“ vartotojų praėjusiais metais turėjo įvairių problemų: nuo nepažįstamų žmonių prisijungimų prie jų paskyrų iki puldinėjimų ir grasinimų.
Tik 37 procentai „Facebook“ vartotojų teigė, kad naudojosi tinklapio privatumo nustatymais, jog nustatytų, kiek informacijos yra dalinamasi su trečiosiomis šalimis. „Facebook“ vartotojai nė neįtaria kaip jų asmeninės detalės gali pasklisti plačiai po visą pasaulį.

Šis tyrimas atskleidė šokiruojančių faktų, kuriuos privalo žinoti vartotojai, kurie nori išlaikyti savo asmeninės informacijos saugumą. Šis tyrimas parodo, kad „Facebook“ kaupia didelį kiekį vartotojų informacijos, ir vartotojai apie tai net nepagalvoja.
Kai kurie vartotojai gali būti nustebinti sužinoję, kad „Facebook“ gauna pranešimą kiekvieną kartą kai jūs apsilankote tinklapyje su mygtuku „patinka“, nepaisant to ar jūs paspaudžiate ant jo, ar jūs esate prisijungę prie „Facebook“ paskyros, ar net visai neturite paskyros.

Svarbu, tai kad „Facebook“ ėmėsi veiksmų privatumui ir saugumui tobulinti, įdiegdami įspėjimus dėl piktnaudžiavimo ir netinkamo paskyros naudojimo. Tačiau „Facebook“ turėtų užtikrinti didesnį saugumą priemonėmis, kurios neleistų vartotojams pasirinkti silpnų slaptažodžių ir padėti išvengti tam tikrų viešų pasisakymų.

„Facebook“ teigė, kad dirba ta linkme, jog padėtų vartotojams užtikrinti saugumą ir privatumą. Šio pranešimo pagrindą sudarė tyrimo su 2,002 žmonių rezultatai. Pagal oficialius bendrovės „Facebook“ dokumentus, šiuo metu socialinis tinklas jau turi 901 milijoną vartotojų.

1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...